Chinese kool-rolletjes met gehakt

Chinese kool-rolletjes met gehakt

5 van 1 stem
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 0.5 chinese kool
  • 300 gram gehakt runder
  • 1 ei
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 theelepels komijnpoeder
  • 0.5 theelepels korianderpoeder
  • 0.5 paprika rood
  • 2 tomaten
  • 4 eetlepels ketjap
  • 4 eetlepels paneermeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng een ruime pan water aan de kook en maak de bladeren van de kool los. Was de bladeren goed, verwijder de dikke nerven (dat kun je ook na het koken doen) en kook de bladeren vervolgens 2 minuten, totdat ze een beetje slap zijn geworden.
  • Giet ze af en laat ze even afkoelen. Meng het gehakt samen met de komijnpoeder, korianderpoeder en wat zout en peper naar smaak.
  • Snipper het uitje, hak de knoflook fijn, snijd de tomaat ende paprika in kleine blokjes en roer dit goed door het gehakt.
  • Tenslotte roer het ei, de ketjap en eventueel wat paneermeel door het gehaktmengsel.
  • Plaats de gekookte koolbladeren op de snijplank en vul ze in het midden van het gehaktmengsel te leggen en ze op te rollen. Plaats de rolletjes in een ovenschaal, besprenkeld met wat olijfolie.
  • Strooi er een beetje paneermeel over en bak de rolletjes/pakketjes in ongeveer 20 minuten.

Notities

Lekker met couscous.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept