Caesar salade

Super lekkere salade.

Cezar salade

Nog geen ratings
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

Salade

  • 1 krop bindsla
  • 6 plakken bacon

Croutons

  • 0.5 stokbrood dun in plakjes
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie

Dressing

  • 1 eigeel
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teen knoflook geperste
  • 3 filets ansjovis
  • 30 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 125 ml olie plantaardig (zonnebloem of arachide)

Instructies
 

  • Smeer de stokbroodplakjes in met olijfolie en leg in een op 180 graden voorverwarmde oven en bak ze 10 minuten goudbruin.
  • Wijf elk plakje in met de rauwe knoflookteentjes.
  • Leg de bacon in de oven op bakpapier (of bakplaat) en bak krokant (je kunt ze ook in een koekenpan uitbakken)
  • Meng voor de dressing alles behalve de olie in een keukenmachine. Voeg met draaiende moeter in een dun straaltje de olie erbij tot het een soort mayonaise word (iets dunner)
  • Was de sla en droog met een slacentrifuge. Schep de dressing, croutons en bacon erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Strooi er nog wat parmezaanse kaas over.

Notities

Het is ook lekker om er wat stukjes gerookte biokip door te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept