Pesto van venkelloof

Ik gebruik graag alle delen van de groente en ben op zoek gegaan naar toepassing voor het loof van de venkel.

Pesto van venkelloof

3.88 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht, Vegatarisch
Keuken Italiaans
Porties 20 toast

Ingrediënten
  

  • 1 bos venkelloof klein gesneden
  • 4 el olijfolie extra vergine, meer of minder kan ook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje pijnboompitten of cashewnoten
  • zwarte peper naar wens

Instructies
 

  • Knip of snij het loof klein. Schil het knoflookteentje Rooster de pijnboompitjes
  • Meng loof, knoflook en pijnboompitjes of cashewnoten in een keukenmachine of met een staafmixer tot het klein is. Schenk olijfolie erbij tot de massa lekker smeuïg is.
  • Voeg eventueel zwarte peper toe
  • Stop de pesto in een goed afsluitbare (jam)pot en bewaar de pesto in de koelkast.
  • Heerlijk op een stokbroodje of op de boterham bij de lunch.

3 gedachten over “Pesto van venkelloof

  • 22 juli 2020 om 20:49
    Permalink

    Ik was opzoek naar een recept om het loof van onze zelf gekweekte venkel in te verwerken en kwam op dit recept uit. Wat een heerlijke combinatie. ‘k Had al pesto van peterselie en kervel gemaakt maar nog nooit van venkelloof.

    Beantwoorden
  • 25 juni 2021 om 18:08
    Permalink

    Super lekker recept. Blij mee… zoveel mooi loof
    nu fijn verwerkt in heerlijke pesto!

    Beantwoorden
  • 27 juli 2021 om 18:15
    Permalink

    Heerlijk! Zo fijn om alles van de venkel te kunnen gebruiken. Echt een aanrader!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept