Andijviesoep

Andijviesoep

Nog geen ratings
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Soep
Keuken Hollands
Porties 4 koppen

Ingrediƫnten
  

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 1 appel geschild en in stukjes gesneden
  • 1 grote aardappel geschild en in stukjes gesneden
  • 1 liter groente of kippenbouillon
  • 200 gram andijvie fijn gesneden
  • 1 halve sinasappel geperst
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Olijfolie verhitten
  • Gesnipperde ui met kerriepoeder glazig fruiten
  • Appel- en aardappelstukjes en gesneden andijvie toevoegen en even roerbakken
  • 1 liter bouillon erbij schenken en nog 5 minuten laten koken
  • Eventueel iets laten afkoelen en pureren (in de blender)
  • op smaak brengen met sinasappelsap, zout en peper

Notities

Lekker met uitgebakken spekjes en rauwe ui blokjes en een geroosterde boterham
Bron: smulweg, zelf sinasappelsap toegevoegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept