Stamppot ijsbergsla

Stamppot ijsbergsla

4.25 van 8 stemmen
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg aardappelen
  • 60 gram spekblokjes (1/2 bakje, andere helft in diepvries)
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout en peper
  • 1 dl melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje vol parmezaanse kaas geraspt

Instructies
 

  • Bak de spekblokjes uit.
  • Snijd de sla in reepjes, was ze en laat uitlekken.
  • Kook de aardappelen gaar met wat zout
  • Pers de knoflook uit.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper, knoflook en kerriepoeder doorheen. Zorg dat het mengsel lekker soepel en luchtig wordt.
  • Schep de sla en de spekblokjes door de aardappelpuree.

Notities

Bron: https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=350655
Dit gerecht smaakt prima, al had ik dat niet verwacht (zoveel smaak zit er niet aan ijsbergsla). De kerrie geeft het een lekker smaakje...
Helaas geen eigen foto, dus maar een geleend van internet 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept