Roerbak met paksoi

Snel te bereiden,  met lekkere saus. Je kunt hier overigens allerlei soorten groenten naar keuze in doen.

Roerbak met paksoi

Nog geen ratings
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel vijfkruiden Chinees kruidenmengels (steranijs, kruidnagel, kaneel, peper en venkelzaad)
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels maizena oplossen in de ketjap
  • 3 eetlepels chillisaus Die zoete loempiesaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel olie arachide, zonneboem or rijst (geen olijf)
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 0.5 paksoi in grove stukken
  • 2 kopjes rijst

Instructies
 

  • Kook de rijst in zout water volgens instructies op het pak. Je kunt ook nog ei, ketjap en stukjes prei door de rijst nadat het gekookt is.
  • Wok ondertussen de ui, paksoi (en/of ander groenten) op hoog vuur in de olie. . Voeg de vijfkruiden mix toe na 2 minuten.
  • Als de paksoi en ui glazig/bruin worden zet dan het vuur op de laagste stand en voeg ketjap met maizena, chillisaus en sesamolie toe en roer alles door elkaar. Speel met de verhouding kruiden en saus naar je eigen smaak. Laat de saus sudderen tot ie dik word (door de maizena) en haal hem dan van het vuur.
  • Serveer de rijst met de roerbak. Wij doen er ook nog cassavechips en kimchi bij (zie foto).

Notities

http://herenkeuken.nl/recipe/kimchi/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept