Ratatouille met meiknol

Ik had eerlijk gezegd nog nooit meiknol op maar met een hulplijn in de vorm van een tante die kok is, kwam er toch een heel smakelijk gerecht uit!

 

 

 

 

Ratatouille met meiknol

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 meiknol
  • 1 rode ui
  • 1 gele ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine stronk broccoli
  • 4 bospeentjes
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 3 trostomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes thijm
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Was en snijdt alle groenten in gelijke stukjes.
  • Blancheer de broccoli en wortel kort in kokend water zodat alles tegelijk gaar is.
  • Fruit de ui en knoflook aan in wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Draai het vuur hoog en voeg daarna alle groenten toe, behalve de tomaten, en roerbak een paar minuten.
  • Voeg nu de in blokjes gesneden tomaten en de verse kruiden toe, draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat zo 20 minuten stoven tot de groenten lekker gaar zijn en de tomaten een soort sausje hebben gevormd.

Notities

Lekker met aardappelpuree en een worstje of met gegrilde kip en wat couscous. Uiteraard zijn de hoeveelheden en soorten groenten een indicatie. Alles is naar smaak aan te passen en je kunt hier in principe alle groenten in verwerken die je nog in je koelkast tegenkomt, zoals koolrabi, prei, aubergine, koolsoorten, champignons enz.
Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept