Pasta Niçoise

Een snel pastagerecht met sperziebonen, vrij vertaald naar een recept uit de Allerhande. Natuurlijk het lekkerst met zelfgemaakte pesto (bijvoorbeeld pesto van rucola van onze boerderij!) maar verse pesto van de supermarkt is sneller 😉

Pasta Niçoise

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram sperziebonen
  • 150 gram penne
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 potje pesto of 100 gram zelfgemaakte pesto
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje zwarte peper uit de molen

Instructies
 

  • Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard
  • Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Maak de sperziebonen schoon en kook in ongeveer 7 minuten beetgaar
  • Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
  • Meng de pasta, sperziebonen en tonijn met de pesto. Laat de pan hierbij op een laag vuurtje staan zodat het gerecht wel doorwarmt maar niet aanbrandt.
  • Halveer de cherrytomaatjes en schep door de pasta. Laat even meewarmen.
  • Pel de eieren en serveer deze bij de pasta.
  • Eet smakelijk!

Notities

Mocht je nog een restje overhouden dan kun je dit gerecht ook prima koud als bijvoorbeeld lunch eten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept