Rode bieten-rundvleessalade

Deze salade had ik meegenomen naar de Herenboerenpicknick van 27 augustus jl. Zelfs iemand die niet van bietjes houdt vroeg naar het recept 😉 dus bij deze!

Rode bieten-rundvleessalade

3.17 van 6 stemmen
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo bieten rood
  • 800 gram aardappelen geschild
  • 500 gram riblap
  • 1 potje augurken zoet-zuur
  • 1 potje zilveruitjes zoet-zuur
  • 2 stuks granny smith appels
  • 3 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels yogho- of mayonaise
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje zwarte peper uit de molen
  • 1 scheutje azijn
  • 8-12 blaadjes kropsla of een andere sla naar keuze

Instructies
 

  • Braad de riblap in ongeveer 3,5 uur gaar en trek het vlees in draadjes uit elkaar.
  • Schil en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar en stamp grof.
  • was de bieten en kook ze gaar. Dit duurt bij zomerbieten ongeveer 45 minuten (afhankelijk van de grootte) en bij winterbietjes ongeveer 2 uur. De bietjes zijn gaar als ze van de vork glijden nadat je er in geprikt hebt. Haal de schil van de bietjes en snijdt fijn.
  • Snijd de augurken, zilveruitjes en appels in kleine blokjes.
  • Meng alles goed door elkaar met de mosterd, mayo, zout en peper.
  • Als de salade te droog is kun je naar smaak azijn, mosterd en/of mayo toevoegen.
  • Laat goed afkoelen in de koelkast en serveer de salade met wat blaadjes sla.
  • Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept