Mungbonencurry met andijvie

Mungbonencurry met andijvie

Een heerlijk vegetarisch gerecht. Met wat rijst erbij een volwaardige maaltijd.
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 12 uur 35 min
Gang Hoofdgerecht, Vegatarisch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g mungbonen
  • 1 ui
  • 2 el kokosolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 g groene currypasta (bijv. van OnOff Spices)
  • 300 - 400 g andijvie

Instructies
 

  • Week de mungbonen 12 - 24 uur
  • Kook de mungbonen in ongeveer 20 minuten gaar
  • Snipper de ui
  • Was de andijvie en snijd deze in repen
  • Verhit de kokosolie in een wok en fruit hierin de ui
  • Voeg de currypasta toe en roer op wat hoger vuur totdat het lekker begint te ruiken
  • Voeg de gare mungbonen toe en roer door elkaar
  • Voeg de kokosmelk toe en verhit deze mee
  • Voeg als laatste de andijvie toe en laat deze even slinken
  • Met volkoren / zilvervliesrijst een heerlijke pittige maaltijd waarin de bite van de andijvie goed tot z'n recht komt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept