wat te doen met de kool

Na de koolstamppot, koolsoep en gekookte kool nu een koolpizza

Spitskoolpizza

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 spitskool
  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 50 ml water
  • 2 el kruiden naar wens
  • zout
  • zwarte peper
  • 100 gram spek/kip/garnalen/vis kies wat je lekker vindt
  • 100 gram gemengde groenten (erwtjes, wortel, mais) voorgegaard of uit blik
  • 100 gram kaas geraspt (of meer)

Instructies
 

  • Haal de vieze bladeren van de kool
  • Snij de kool in plakken van 1,5 cm en leg op een bakpapier op de bakplaat
  • Klop de eieren en meng met bloem, water, kruiden, peper en zout (ik heb Komijn en Ras el Hanout gebruikt, maar kan ook Italiaanse kruiden zijn)
  • Schep het beslag over de plakken kool zodat het in de openingen loopt
  • Verdeel de groente en de kip/spek/vlees/vis of garnalen over de plakken
  • Verdeel de kaas over de plakken
  • Schuif de bakplaat in de oven en verwarm ongeveer 20minunten op 170 graden
  • Eet smakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept