Gnocchi

Gnocchi

Voor als je veel aardappelen hebt, maar geen zin in aardappelen - groente - vlees.
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 22 min
Totale tijd 32 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappelen
  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Was en schil de aardappelen en kook ze in water met een snufje zout.
  • Kook de aardappelen 20 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt prikken.
  • Giet de aardappelen af.
  • Pureer de aardappelen samen met het ei, de creme fraiche en de (gezeefde) bloem.
  • Doet het mengsel in een spuitzak (of een diepvrieszak waar je een klein puntje vanaf geknipt hebt).
  • Breng water aan de kook in een grote pan.
  • Knijp boven de pan in de spuitzak tot er ongeveer 2 cm mengsel uitsteekt.
  • Snijd dit af, zodat het in de pan valt.
  • Ga door tot de zak leeg is.
  • Kook 2 minuten of tot de gnocchi komen boven drijven.
  • Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Serveer met een saus naar keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept