Oosterse koolrabisoep

Oosterse koolrabisoep

Lekkere soepje met een oosters tintje van het Diner Rouler 2018
Nog geen ratings
Gang Soep
Keuken Aziatisch

Ingrediënten
  

  • 1 koolrabi
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tot 1 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 1 sereh (citroengras)
  • 1/2 citroen naar smaak
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 tablet groentebouillon
  • 1 bosui ter garnering
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Hoe:
  • Koolrabi schillen en in stukken snijden
  • Rode peper, uit en knoflook fijnsnijden
  • Bosui in ringen snijden
  • Ui en knoflook fruiten
  • Rode peper, gember en sereh toevoegen en even mee laten bakken
  • Koolrabi toevoegen en 2 minuten laten fruiten, schep af en toe om
  • Bouillon en water erbij en aan de kook brengen
  • 20 minuten zachtjes laten pruttelen
  • Soep pureren
  • Kokosmelk toevoegen
  • Op smaak brengen met citroen, zout en peper
  • In kommen scheppen en garneren met bosui
  • Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept