Andijviepastaschotel

Andijviepastaschotel

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g pasta (of Spätzle, te koop bij de Kerkhovense molen in Oisterwijk)
  • 400 g kipfilet (kan natuurlijk ook minder....)
  • 2 EL boter of olie
  • 1 andijvie
  • 3 eieren
  • 150 g crème fraîche / zure room
  • zout, peper, nootmuskaat
  • verse thijm
  • 2 EL za'atar (gedroogde tijm,majoraan,oregano,basilicum)
  • 1 EL citroensap

Instructies
 

  • Pasta koken zoals op de verpakking beschreven.
  • Kipfilet in stukjes of schijfjes snijden. Vet in pan verwarmen. Het kipfilet op hoog vuur 3 minuten om en om bakken, zout en peper toevoegen
  • Andijvie wassen, goed drogen en in streepjes snijden.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook met een snufje zout. Andijvie toevoegen en 5 minuten roerbakken. Een beetje water/bouillon en de erwten toevoegen en nog even stoven.
  • Pasta, andijvie, kip en verse tijm mengen
  • Eieren scheiden. Het eiwit met citroensap, zout en nootmuskaat stijf kloppen. Eigeel met Crème fraîche met een garde kloppen en voorzichtig met de pasta-vlees-massa mengen. Spatel 2/3 van de opgeslagen eiwit luchtig door de pasta-vlees-massa.
  • Vul de pasta-vlees-massa in een ingevette ovenschotel. De rest van het eiwit op de oppervlakte verdelen. (voor de liefhebbers nog geraspte kaas toevoegen in de gaten van het eiwit)
  • Bij 200° 15 - 20 Min. bakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept