Andijvie met olijven en kappertjes

Andijvie met olijven en kappertjes

Heerlijk vegetarisch italiaans bijgerecht ('scaroli con capperi e olivi'), met hamlappen en rijst erbij als hoofdgerecht
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 andijvie
  • 1/2 citroen (gebruik de sap)
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 250 gr hamlappen
  • 15 kalamata olijven
  • 2 EL kappertjes

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is.
  • Voeg dan 200 gram in blokjes gesneden hamlappen toe. Breng op smaak met zout en peper. Roerbak voor een minuut of 5 op hoog vuur.
  • Voeg dan de gesneden andijvie toe en roerbak tot de andijvie geslonken is.
  • Voeg de citroensap, olijven en kappertjes, zout en peper toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept