Rode kooltaart

Rode kooltaart

De klassieke rode kool met appel, maar dan anders. Dit recept vind je in allerlei vormen op internet. In mijn geval gaat er feta door, want dat had ik in huis.
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 1 uur
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode kool of 2 kleine
  • 1 appel
  • 2 eieren
  • 100 ml crème fraîche
  • 100 gram feta
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 4 walnoten
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rode kool fijn.
  • Kook de rode kool in een bodempje water gedurende 15 minuten.
  • Kluts de eieren met de room en een beetje peper en zout.
  • Snijd de appel en de feta fijn en verkruimel de noten.
  • Bekleed een ingevet bakblik met bladerdeeg.
  • Doe de (uitgelekte en afgekoelde) rode kool erin.
  • Meng de appel en feta erin.
  • Giet het roommengsel er overheen.
  • Strooi de noten erover.
  • Bak in de oven gedurende een half uur.

Notities

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept