Appelazijn

Appelazijn

Een recept/bewaartip van Joke van der Sanden om te maken van valappels.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Ingrediƫnten
  

  • appels

Instructies
 

  • Neem een grote schaal of vaas.
  • Reinig deze goed, bijvoorbeeld met baking soda. Naspoelen met gekookt water.
  • Was de appels en snijd ze in achten. Schillen hoeft niet.
  • Vul de schaal of vaas met de appelstukjes en giet er (gekookt, afgekoeld) water op tot 1 cm onder de rand.
  • Leg hierop twee schoteltjes of ontbijtbordjes.
  • Dek de schaal of vaas af met kaasdoek (of een dunne oude theedoek) en zet het geheel vast met een elastiek rondom.
  • Zet het geheel weg (mag op een warme plaats).
  • De appels drijven in eerste instantie bovenin en er ontstaan luchtbelletjes.
  • Na 9 tot 10 dagen zie je de appels opeens onderin zitten.
  • Pak een grote vergiet, leg onderin het kaasdoek of de theedoek en plaats er een andere schaal of fles onder.
  • Giet de inhoud van de schaal of vaas er over het doek en knijp of pers de appels uit.
  • Wat je opvangt is zuivere appelazijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept