Ovenschotel van Christiane met snijbiet en pasta

Ovenschotel van Christiane met snijbiet en pasta

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram snijbiet
  • 150 gram zwarte olijven
  • 300 ml gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
  • 300 ml joghurt
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 2 el italiaanse kruiden
  • geraspte kaas
  • zout, zwarte peper, nootmuskaat

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. .
  • Snijd de ui, steeltjes en bladeren van de snijbiet in stukjes.
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui, de knoflook en de steeltjes van de snijbiet (en/of het gehakt rul) en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Meng de gezeefde tomaten met yoghurt en breng het op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden (en knoflookpoeder na smaak)
  • Schep de gekookte pasta en groenten afwisselend in een ovenschaal. Giet de saus erover en doe nog een beetje pasta bovenop. Strooi (heel veel) geraspte kaas eroverheen
  • Bak de ovenschotel 30 minuten bij 200 Grad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept