Atjar tjampoer

Atjar Tjampoer

Lekker bij Indische gerechten, maar smaakt ook prima bij een stamppot. Zie ook Ingeborgs variant (https://herenkeuken.nl/recipe/zoetzure-groenten/).
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1/2 kool
  • 2 augurken
  • 2 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 200 ml azijn
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel zout

Instructies
 

  • Snijd de ui, wortel, augurk en kool in stukken.
  • Snijd de knoflook en gember (en eventueel peper) fijn.
  • Bak het geheel aan met de kurkuma.
  • Laat afkoelen en doe over in een weckpot.
  • Voeg azijn toe zodat het onderstaat.
  • Voeg naar smaak suiker en zout toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept