Heerlijke Herenboerenhappen bij het KW1C

Wisten jullie dat onze Herenboerderij een nieuwe generatie horecamensen kennis laat maken met (duurzame) landbouw en met prachtige producten uit hun eigen streek? Wij (Agnes en Maret, beiden lid van de Herenkeuken) hebben dat op woensdag 21 april met eigen ogen kunnen zien. We hadden toen de eer om op te treden als juryleden bij een wedstrijd tussen leerlingen van de horeca-opleiding van het Koning Willem I College. Zij hadden de opdracht gekregen om in groepjes een gezonde snack te verzinnen, inclusief reclame-uitingen en kostenplaatje. De snack moest aansluiten op de filosofie van de Dutch Cuisine en in ieder geval deels producten van onze Herenboerderij bevatten. 

Op de 21e presenteerden de groepjes zich in de mensa van de school aan ons plus drie docenten. Omdat bij de presentatie natuurlijk ook een proeverij hoorde, was het maar goed dat we van tevoren niet gegeten hadden…. Op de eerste happen vielen we nog hongerig aan, maar al snel beseften we dat we echt iets moesten laten staan, wilden we ook de laatste snack nog kunnen proeven! Om nog maar te zwijgen over de prosecco die een van de groepjes ons serveerde voor bij hun snack. Verleidelijk… maar er moest nog vergaderd worden laten die middag, dus dat is toch bij een paar kleine slokjes gebleven.

Terwijl wij proefden presenteerden de groepjes ons hun concepten. Het ene groepje deed dat wat schoolser, het andere wat professioneler, maar de meest opvallende was toch echt die van de snack “Paddenstoelenfeest” (?) met een eigen rap en dansje – en wel interactief, dus ook bij ons moesten de voetjes van de vloer! Veel groepjes waren uitgekomen op een groentenkroket (met meer of minder groente) of een wrap. Sommige groepjes bleken het toch ook wel moeilijk gehad te hebben, met groepsleden die in quarantaine zaten, zodat er soms een arme jongen of meisje alleen stond te presenteren. Heel dapper!  

Het smaakte allemaal lekker, maar de snack die won sprong er zowel qua originaliteit als smaak uit: de glutenvrije, Aziatisch gekruide “Seasonal ball”. Dat was een gehaktbal (of eigenlijk meer een balvorming gehaktbrood) met een kaassaus. Een lust voor het oog en de smaak. De “seizoenskroket” won als concept: een kroket met door het jaar heen een veranderende vulling van seizoensgroenten. Hulde voor deze terechte winnaars. Voor ons leverde het jureren een gezellige en smakelijke middag op. Voor herhaling vatbaar! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.