Worteltaart

Worteltaart

Yvonne
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang gebak
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediƫnten
  

  • 4 eieren
  • 295 ml zonnebloemolie
  • 300 gr bruine basterdsuiker
  • 1 stokje vanille uitgeschraapt
  • 250 gr bloem
  • 9 gr baksoda
  • 9 gr bakpoeder
  • 3 gr zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • Snufje nootmuskaat
  • 330 gr geraspte wortel
  • 1 citroen alleen rasp
  • 115 gr boter
  • 225 gr roomkaas philadelphia
  • 100 gr poedersuiker
  • 1/2 citroen alleen rasp

Instructies
 

  • Meng eieren, zonnebloem, basterdsuiker en vanille met mixer
  • Voeg toe bloem, baksoda en poeder, zout, kaneel en nootmuskaat
  • Voeg wortel toe en citroenrasp
  • Giet in taartvorm
  • Bak taart in 40-50 min.
  • In voorverwarmde oven 175 graden.
  • Check gaarheid met sateprikker
  • Meng boter, roomkaas, suiker en citroenrasp
  • Smeer mengel op afgekoelde taart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept