Bietensalade tri colore
Bietensalade met feta
Ingrediƫnten
- 240 gram rode gele en chioggia biet
- 2 stuks sinaasappels ontveld en in partjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn appelazijn is ook lekker
- 1 teen knoflook geperst
- 1 eetlepel munt fijn gehakt
- 1 eetlepel bieslook fijn gehakt
- 1 eetlepel pijnboompitten licht geroosterd
- peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels feta gekruimeld
Instructies
- Stoom of kook de bieten tot ze gaar zijn. prik er af en toe in om te voelen of ze gaar zijn
- Schil de bietjes en snijd ze in mooie dunne plakjes. schik ze op een schaal
- Verdeel de sinaasappelpartjes erover heen
- Meng de ingrediƫnten voor de dressing. verdeel dit over de bieten
- Voeg de gekruimelde feta , de bieslook en de pijnboompitten toe
- Maak het geheel af met een draai uit de pepermolen en een snuf zout naar behoefte