Spitskoolstamppot

Spitskoolstamppot met appel en kerrie

Bregje
Lekkere vegetarische stamppot met rode ui, knoflook en kerrie
4 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Keuken Herenboeren!

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg aardappelen
  • 1 spitskool
  • 4 appels
  • 1 grote rode ui of 2-3 kleine
  • 3 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerrie
  • Boter/olie om in te bakken
  • Melk/boter voor de smeuigheid
  • Zout peper, mosterd en cayennepeper naar smaak

Instructies
 

  • Snij de aardappels in stukken (met schil of zonder schil) en kook ze 10 minuten.
  • Snij intussen de spitskool in reepjes
  • Leg de spitskool op de aardappels en kook/stoom ze 10 minuten mee.
  • Snij de appels in blokjes.
  • Snij de rode ui en knoflook fijn.
  • Bak de ui en knoflook in boter of olie tot ze lekker zoet zijn.
  • Voeg de appels toe en bak mee tot ze zacht worden (3 minuten).
  • Maak een half kopje melk warm en voeg daar 1 eetlepel kerrie aan toe.
  • Stamp alles samen tot een stamppot.
  • Voeg naar smaak cayennepeper, zout, peper en mosterd toe.
  • Lekker met (vegetarische) worstjes op de bbq.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept