Pasta met pompoen, salie en shiitake

Pasta met pompoen, salie en shiitake

Inge Roozendaal
Nog geen ratings

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen
  • 2 el olijfolie
  • zeezout en geneusde zwarte peperkorrels
  • 400 gr volkorenpasta
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 klein Spaans pepertje
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 6 verse blaadjes salie
  • 8 shiitake in dunne reepjes
  • 2 el balsamicoazijn
  • ter garnering: blaadjes salie olijfolie, 4 el pompoenpitten en geraspte kaas

Instructies
 

  • Snij de pompoen in blokjes en roerbak hem totdat hij gaar is.
  • Kook de pasta in een pan gaar.
  • Hak de ui, knoflook, peper, zongedroogde tomaten de salie fijn.
  • Verhit in een grote pan op een middelhoog vuur olijfolie en voeg de ui, peper, zongedroogde tomaten en salie toe. Bak 3 tot 4 min.
  • Voeg de shiitake toe en bak nog 3 tot 4 min.
  • Blus de pan af met de balsamicoazijn en voeg de pompoen toe. En voeg de pasta toe. Roer alles door elkaar.
  • Garneer de pasta met pompoenpitten, blaadjes salie en serveer er geraspte kaas bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept