Zoetzure groenten

Zoetzure groenten

Dit recept heeft nog het meeste weg van het Indonesische bijgerecht atjar tjampoer maar dan met iets meer Nederlandse ingrediënten 😉

Ratatouille met meiknol

Ratatouille met meiknol

Ik had eerlijk gezegd nog nooit meiknol op maar met een hulplijn in de vorm van een tante die kok is, kwam er toch een heel smakelijk gerecht uit!

 

 

 

 

Piccalilly

Piccalilly

Piccalilly maken is gemakkelijk. Ben je niet zo’’n fan van piccalilly, maak deze dan toch en gebruik de piccalilly voor het maken van een vissausje. Heerlijk! Je neemt een eetlepel (of iets meer) piccalilly en voegt een pakje room toe. Even verwarmen en klaar is je vissausje. Je moet deze piccalilly na het maken 1 maand laten staan zodat de smaken zich kunnen vormen. Ik heb restanten groenten uit mijn moestuin gebruikt; wat verdwaalde boontjes die hier en daar nog aan de stokken hingen, wortelen, een van de laatste courgettes, 1 ui en de bloemkool heb ik gekocht. Wij hebben het recept gemaakt in weckpotten van Kilner. Het recept hebben we gekregen van Carmen Zuidervaart. Dank je wel Carmen! Het recept resulteert in ongeveer 2,8 liter Piccalilly.