Atjar tjampoer

Lekker bij Indische gerechten, maar smaakt ook prima bij een stamppot. Zie ook Ingeborgs variant (https://herenkeuken.nl/recipe/zoetzure-groenten/).

Indiase stoof van snijbiet en mosterdblad

Indiase stoof van snijbiet en mosterdblad
Indiase stoof van bladgroenten ("Saag) is een gekruide puree van bladgroenten en uien die gebonden wordt met yoghurt of zetmeel. Snijbiet kan er in, of zelf boerenkool, en traditioneel wordt het gemaakt van mosterdblad, een andere bladgroente uit de koolfamilie. Ik zelf pureer de groenten liever niet.

Rodekoolsoep

Rodekoolsoep

Ik weet niet goed of ik dit een geslaagd recept moet noemen, of dat ik het de categorie blunder moet toekennen. De soep smaakt prima…. maar niet echt naar rode kool. Misschien moet je hem gewoon een keer maken en zelf oordelen. Succes!

Aziatische kippensoep met paksoi

Aziatische kippensoep met paksoi
We hadden het recept ontdekt in de 'te veel paksoi'-fase. Deze klassieke soep is wel de reden dat we nu heel blij zijn over de eerste oogst paksoi

Biriyani met aardappel en bloemkool

Nu we zoveel aardappels krijgen van het land en we niet altijd een avg-tje (aardappels-vlees-groente) op tafel willen zetten, ben ik eens gaan neuzen in mijn kookmap. Ik een aanpassing gemaakt op mijn chicken biriyani recept. Die ene soepkip die ik tot nu toe heb gescoord via de HB deed me besluiten tot een vegetarische variant. Maar je mist het vlees echt niet, volgens de heren thuis!

Omdat ik helaas de kant en klare biriyani mix van Kumar niet langer bij onze appie krijgen kan, heb ik een manier gevonden om de mix zelf te maken. Dat is iets meer werk maar ook heerlijk.

Serveer dit kruidige gerecht met ijsbergla, voor grote eters misschien nog naan. Heerlijk erbij is raita of, en dat vinden wij eigenlijk nog lekkerder, kant en klare tzaziki saus.

Smakelijk!


Kimchi

Kimchi

Om al die Chinese kool te verwerken hebben wij er kimchi van gemaakt. Kimchi is het nationale gerecht van Korea en wordt overal bij gegeten.

 

Herenboeren soepkip wordt Hainanese Chicken Rice

Herenboeren soepkip wordt Hainanese Chicken Rice
Wij hebben drie jaar in Singapore gewoond. Als je daar geweest bent dan kan je vast meepraten over het heerlijke eten uit alle windstreken van het verre Oosten dat je daar kunt eten. Een van onze favoriete gerechten daar was Chicken Rice. Niet alleen wij vinden dat lekker, het is in heel Singapore een populair gerecht. Toen wij de mail kregen met de mededeling dat wij naast ons vleespakket ook een gratis soepkip mochten ophalen dacht ik heel even; een soepkip? Dat klinkt niet echt lekker. Wat kan je daar mee? Gelukkig dacht ik net op tijd aan de Chicken Rice en konden wij afgelopen zaterdag aan de slag.