Chakalaka met spitskool

Chakalaka met spitskool

Chakalaka is een pittige vegetarische Zuid-Afrikaanse groente schotel (street food).

Voor vleeseters zou een chorizo erbij passen. Stukken gember zijn goed te bewaren in de deep-freeze. De bevroren gember is heel makkelijk te raspen.

Spruitjes met rookworst

Spruitjes met rookworst

Een bijzondere combinatie van Hollandse ingrediënten met een Aziatisch tintje. Het recept heeft jaren geleden op de achterkant van een zak Unox rookworst gestaan en is favoriet geworden!

Perenchutney

Perenchutney

Een heerlijke perenchutney met uien, kaneelstokjes en kruidnagel. Ik heb verse gember gebruikt maar je kunt ook gemberpoeder gebruiken.


Zoetzure groenten

Zoetzure groenten

Dit recept heeft nog het meeste weg van het Indonesische bijgerecht atjar tjampoer maar dan met iets meer Nederlandse ingrediënten 😉

Uiensoep

Waarschuwing: geen geschikt recept voor een romantisch avondje! Uien schijnen vreselijk gezond te zijn, maar ze doen iets met je darmen…. try and find out! Met filmpje!


Belgische stoofpot

Belgische stoofpot

We zijn nog niet zo heel lang Herenboer, en afgelopen zaterdag mochten wij voor het eerst rundvlees ontvangen. Ik was hier heel erg benieuwd naar, na alle mooie verhalen.

Ik was van plan om een stoofpot te maken, zodra ik het juiste vlees had. Gisteren was het dus zo ver.