Witte kool met kerrie

Witte kool met kerrie

Jurrina van der Lecq
Wat te doen met een grote witte kool die al wat langer in de koeling heeft gelegen?Met dit recept bereid je de kool op neutrale wijze voor om later in de week een snelle maaltijd op tafel te zetten.
4.34 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Indisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 witte kool in dunne reepjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 eetlepels pittige kerriepoeder
  • 25 gr. Boter

Eventueel bij stap 3:

  • Zout naar smaak.
  • rozijnen om het zoet te maken.
  • rode of groene peper om het pittig te maken.

Instructies
 

  • 1. Verhit de boter in een wok op matig vuur, voeg de ui toe en bak deze glazig
  • 2. Zet het vuur iets hoger en voeg 2 handjes kool en wok tot de kool zachter wordt. Ga zo door tot alle kool gewokt en zacht is
  • 3. Voeg de kerrie en 100ml water toe en laat 10 min. op laag vuur zachtjes stoven.

Notities

Verdeel in porties om later in de week te gebruiken.
Lekker als bijgerecht of gebruik het bijvoorbeeld als de ‘groente mix’ bij nasi/bami.
Op de foto links verwerkt in de bami.
Op de foto rechts de ‘portie’ uit de koelkast voor later in de week

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept