Chakalaka met spitskool

Chakalaka met spitskool
Chakalaka is een pittige vegetarische Zuid-Afrikaanse groente schotel (street food). Voor vleeseters zou een chorizo erbij passen. Stukken gember zijn goed te bewaren in de deep-freeze. De bevroren gember is heel makkelijk te raspen.

Kerstrecept: rosbief met gebakken groentes en rode wijn saus

Kerstrecept: rosbief met gebakken groentes en rode wijn saus

 

Als je rundvlees besteld, zit daar ook rosbief bij. Een mooi stukje vlees, dat vraagt om een mooi gerecht.

Ik ga de rosbief garen in de oven. Als je dat langzaam doet, dan gaart de binnenkant van de rosbief heel mooi egaal. En je hebt dan mooi de tijd om de rest te bereiden.

 

Naast de rosbief ga ik gebruiken wat er momenteel van het land komt: aardappel, wortel, prei, spruiten. Wat we nog niet hebben gekregen maar er wel goed bij past: knolselderie. En daarbij een rode wijn saus, waarvan ik het recept op internet heb gevonden (recept van Rudolf: https://www.24kitchen.nl/recepten/hertenbiefstuk-met-wildsaus)

 

Oh ja, voor een goed resultaat heb je wel een kernthermometer (oventhermometer) nodig, waarmee je kunt zien wat de temperatuur van het vlees binnenin is. Kost iets van 20 euro bij bv Xenos, Blokker of bol.com.