Stoofpot van kalf met venkel en linzen

Stoofpot van kalf met venkel en linzen
Van Jef en Lian Teulings Vandaag heb ik de venkel gebruikt uit de tas van afgelopen weekend. Ik heb een recept gebruikt van: Dagelijkse Kost te vinden op de website. Deze website is op zich al een aanrader, smakelijke gerechten, zoeken op ingrediĆ«nt, aantal personen en een handig filmpje. Vandaag gemaakt: stoofpot van venkel, kalfsvlees en linzen. HeeeeeeeerlijkšŸ˜‹ Kan ook prima zonder vlees met bv een hardgekookt ei.

Herenboeren bitterballen

Herenboeren bitterballen

Hartige Melde ā€œballetjesā€.
GeĆÆnspireerd door een Grieks recept van Kikkererwt-balletjes (in traditioneel kenmerkende ā€œplatgeslagenā€ vorm!) Ook geĆÆnspireerd door de veelheid op onze boerderij van het ā€œonkruidā€ Melde, dat volop onze akkers bewoont tussen de sla, andijvie of tuinbonen en waar niet op onze velden? Als Herenboer stijgt je bloedspiegel want hier wil je liefst duurzaam iets eetbaars mee gaan bekokstoven. Vroeger werd dit als ā€œboeren-spinazieā€ gewoon gegeten. Dus daar kan je meer mee, bijvoorbeeld: de Melde pesto en deze Melde Herenboeren Bitterballen. Beide hartige hapjes zijn met
welslagen beproefd op de 1e Corona-proof Buiten-Borrel laatst op onze eigen boerderij, ook nadat je een ā€œOmmetje Eigen Boerderijā€ kon komen lopen.

Gebruik de jonge toppen van de plantjes ca 15-20 cm en nog zonder bloemen.

Melde