Andijvie soufflé

Vroeger ooit eens een spinazie soufflé gemaakt, dus waarom proberen we dat niet eens met andijvie?

Recept Afdrukken
Andijvie soufflé
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Bijgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Porties
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Was de andijvie en snijdt deze in reepjes
  2. Zet met weinig water en wat zout op en laat slinken.
  3. Afgieten, vocht eruit drukken (maar nog niet weggooien) en de andijvie klein snijden.
  4. Roux maken: boter smelten, meel bakken tot gaar is, daarna warme melk toevoegen tot een dikke saus ontstaat.
  5. De geraspte kaas toevoegen en laten smelten.
  6. Dan wat kookvocht gebruiken om saus wat dunner te maken.
  7. Een eidooier erdoor roeren.
  8. Andijvie erdoor roeren.
  9. Op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat.
  10. Met schone garden en in een schone kom het eiwit stijf kloppen.
  11. Het eiwit door de andijvie spatelen. Niet roeren maar spatelen, dan blijft de lucht er beter in.
  12. Het mengsel in soufféschaaltjes of ramekins gieten.
  13. In de oven op 30 minuten op 175 graden. Oven niet openen, dan zakt de soufflé in.
Notities

Tot zover de instructies. De souffle's kwamen net zo hoog uit de oven, als ze er in waren gegaan. Ze waren niet omhoog gekomen, ook niet na 5 minuten extra. Misschien werkt het 'souffleren' niet met andijvie.

De andijvie smaak was overigens prima, maar het was zeker geen luchtig geheel... toch maar een blunder dus 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *