Bierblikboerderijkip

Ik had nog een heerlijke herenboerderijkip in de vriezer liggen. Tijd voor een BBQ (kan ook uit de oven).


Recept Afdrukken
Bierblikboederijkip
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediƫnten
Kruidenmix
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediƫnten
Kruidenmix
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Kip in een nacht in de pekel leggen (in de koelkast). Pekel: 150 gram zout op 4 liter water. Door het pekelen blijft het kippenvlees mooi vochtig, de kans op droogkoken van de kip is minimaal.
  2. Maak een droge kruidenmix (rub) door alle poeders samen te voegen.
  3. Neem de kip uit de pekel, spoel hem af en dep hem goed droog met keukenpapier. Kruid de kip met de kruidenmix en trek de kip over het halve gevulde bierblikje zodat hij mooi rechtop blijft zitten.
  4. Verwarm de BBQ naar 170 graden, indirect grillen (dus geen straling van de gloeiende kolen). (kan ook in de oven op 170 graden). Doe de rookhoutsnipper en het bosje rozemarijn in een aluminium bakje (gemaakt van aluminiumfolie) en leg op de kolen. Zet de kip op de BBQ en sluit de deksel.
  5. Haal na ongeveer 1 uur de kip van de BBQ (let goed op dat de BBQ temperatuur rond de 170 graden blijft mbv een digitale kernthermometer). Check dat de kippenborst een minimaal temperatuur van 70 graden heeft bereikt. Verwijder de kip en het bierblikje en snij de kip aan.
Notities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *