Bietenstamppot met kaas, gegrilde courgette en speklap

Recept Afdrukken
Bietenstamppot met kaas, gegrilde courgette en speklap
Dat eten wij vaak en vooral onze 5 jarige zoon vind deze erg lekker.
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook met wat zout in ca. 15 minuten gaar.
  2. Giet af, kook droog, stamp fijn en hou warm. Droog de bieten, rasp ze fijn en meng door de gestampte aardappelen.
  3. Meng de geraspte belegen kaas door de stamppot.
  4. Verwarm de stamppot op laag vuur nog even goed zodat de kaas smelt.
  5. Snij de bovenkant van de courgette af. Was de courgette en schaaf er met een kaasschaaf dunne lange plakken vanaf.
  6. Bestrijk ze met olie en gril ze in ca. 2 minuten gaar. Bestrooi met peper en zout.
  7. Haal de plakken courgette van de grill af en hou ze warm. Gril vervolgens direct de speklappen in ca. 7 minuten goudbruin.
  8. Hak de peterselie fijn en strooi over het gerecht
Notities

Bron: http://www.lidl.nl/nl/12214.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *