Bruine runderbouillon

Heerlijke bouillon voor sauzen en soepen. Met filmpje:

Recept Afdrukken
Bruine runderbouillon
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 2,5 uur
Passieve Tijd 1 uur
Porties
liter
Ingrediƫnten
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 2,5 uur
Passieve Tijd 1 uur
Porties
liter
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Verdeel schenkel, poulet, mergpijpje en groenten over een bakplaat.
  3. Rooster ze 1 uur lang in de oven.
  4. Breng vlees en groenten over naar een snelkookpan.
  5. Blus de bakplaat met de wijn en roer om de restjes eraf te schrapen.
  6. Giet de wijn in de pan.
  7. Giet het water in de pan.
  8. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe.
  9. Breng aan de kook en laat 2,5 uur koken op druk 2 (of in een gewone pan 4 uur).
  10. Giet de inhoud van de pan door een vergiet in een andere pan.
  11. Laat de bouillon afkoelen.
  12. Schep het vet eraf.
  13. De bouillon is nu klaar om gebruikt te worden, maar invriezen is ook een mogelijkheid.
Notities

Je kunt het vlees eventueel hergebruiken in een stoofschotel. Het heeft niet veel smaak meer van zichzelf, dus vooral een flink gekruide (bijvoorbeeld Indische) stoofschotel is hiervoor geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *