Creme brulee

Past niet in een gezond eetpatroon. Wel lekker. Met video.


Recept Afdrukken
Creme brulee
Past niet in een gezond eetpatroon. Wel lekker.
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
porties
Ingrediƫnten
Maaltijd Dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
porties
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Doe de slagroom en verhit.
  2. Doe de vanille erbij. Als je een stokje gebruikt, snijd dit dan in de lengte open en schraap de zaadjes eruit (die gaan in de pan). Het stokje zelf kun je weggooien.
  3. Klop de eidooiers en suiker op tot de dooiers bleek beginnen te worden.
  4. Haal de slagroom van het vuur voor deze begint te koken en roer deze door het eidooiermengsel.
  5. Doe het geheel terug in een (schone) pan op een laag vuur.
  6. Roer gedurende ongeveer 10 minuten of tot het mengsel dik begint te worden.
  7. Haal van het vuur en giet in 4 bakjes.
  8. Laat de bakjes afkoelen (eventueel ook in de koelkast).
  9. Verspreid over elk bakje creme brulee een eetlepel suiker en caramelliseer die met een brander of onder de gril.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *