Gebakken aardappels met krokant korstje

Perfecte gebakken aardappels, gebaseerd op een recept van Nigella Lawson. Al jaren vaste prik als er bezoek komt of met kerstmis.


Recept Afdrukken
Gebakken aardappels
Perfecte gebakken aardappels, gebaseerd op een recept van Nigella Lawson. Al jaren vaste prik als er bezoek komt of met kerstmis.
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 10 min
Passieve Tijd 40 min
Porties
Personen
Ingrediƫnten
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 10 min
Passieve Tijd 40 min
Porties
Personen
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Optioneel: schil de aardappels. Snijd de aardappels in stukken ter grootte van een krieltje.
  2. Gooi de aardappels in koud water en breng aan de kook. Als het water kookt nog ongeveer 10 min. De buitenkant moet zacht worden. Giet het water af.
  3. Schut de aardappels hard in een pan of vergiet met de dekkel erop. De buitenkant moet rul worden. Voeg eventueel nog een beetje griesmeel toe (harde korrels). De aardappelen kun je nu optioneel later afkoelen en later verwerken.
  4. Vul een bakblik zover dat de aardappel half onder de olie zullen staan en plaats in een oven. Verwarm de oven en olie tot 250 graden. Voeg de aardappels toe zodra de olie op temperatuur is.
  5. Bak de aardappels tot ze goed bruin zijn in ongeveer 30min. Schep af en toe om. Pas op bij openen oven er komt veel stoom uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *