Gebonden chinese kool soep

Recept Afdrukken
Gebonden chinese kool soep
Een goed vullende wintersoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Soep
Keuken Hollands
Porties
Ingrediƫnten
Maaltijd Soep
Keuken Hollands
Porties
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Bak in een koekenpan de spekjes uit in de boter of olie.
  2. Bak de fijngesnipperde ui en prei mee tot ze glazig zijn.
  3. Strooi de bloem er bij, roer goed door en laat de bloem even mee bakken.
  4. Zet de koekenpan even apart.
  5. Snijd 2/3e van de chinese kool in kleine stukjes en zet deze met een laagje water op. Kook de kool goed gaar. Maak er daarna met een blender een dikke, gladde pap van.
  6. Giet er 1.5 liter kokend water bij. Doe er de inhoud van de koekenpan bij en roer alles goed door tot een mooi gebonden vloeistof.
  7. Snijdt de wortel in de lengte in vieren en daarna in dunne plakjes.
  8. Breng de soep aan de kook en voeg de wortel plakjes en de bouillonblokjes toe.
  9. Snijdt intussen de rest van de chinese kool in reepjes.
  10. Voeg de reepjes chinese kool na 5 minuten koken toe, en laat deze ook even meekoken.
  11. Naar je eigen wens kun je deze helemaal gaar laten koken of wat minder lang voor wat meer bite.
  12. Server met wat bieslook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *