Porties |
personen
|
Ingrediƫnten
- 5 uien groot
- 50 gram boter of margarine
- 700 g rundvlees Herenboeren hacheevlees, grof gesneden
- zout en peper versgemalen
- 1 vleesbouillontablet naar smaak
- 2 eetlepel azijn
- 2 theelepels buisman
- 1 theelepel laurierpoeder
- 0.5 theelepel kruidnagelpoeder
Ingrediƫnten
|
Instructies
- Uien pellen en grof snijden.
- Snijdt het vlees in grove dobbelstenen en bestrooi het vlees royaal met peper.
- In braadpan boter verhitten en vlees bakken.
- Als het vlees bruin begint te kleuren de uien na ca. 2 minuten meebakken.
- Bouillon(tablet) en warm water toevoegen, zodat vlees half onderstaat.
- Azijn, laurierblad kruidnagels toevoegen.
- Aan de kook brengen en vlees met deksel op pan op zacht vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven.
- Bind de hachee met allesbinder
- Proef of de hachee op smaak is, voeg eventueel zout en peper toe