Italiaanse varkens-aspergeterrine

Heerlijke terrine, geserveerd op het spiegeltentfeest van de Herenboeren. Lekker met de perenchutney.


Recept Afdrukken
Italiaanse varkens-aspergeterrine
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties
terrines
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties
terrines
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Bind het gehakt met de witte wijn, italiaanse kruiden, ei, binder, zout, gemalen zwarte peper, knoflookpuree, zongedroogde tomaatjes en de olijven.
  2. Bekleed de terrine met de procuitto.
  3. Leg er een laag varkensfarce in en dan de asperge deze moet in het midden van de terrine liggen en dek af met een laag gehaktmengsel, sluit af met de procuitto.
  4. Sluit de terrine
  5. Laat de terrine garen bij 90°C gedurende 3.30 uur en daarna bij 70°C gedurende 1 uur.
  6. Laat de terrine kort afkoelen en stort daarna de terrine uit de vorm terwijl hij nog lauw is.
  7. Snijd hem in plakken en serveer met wat rucola en appel-peren konfijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *