Kippensoep met knolvenkel en paksoi

Recept Afdrukken
Kippensoep met knolvenkel en paksoi
Stemmen: 3
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Soep
Keuken Aziatisch
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
8 koppen
Ingrediƫnten
Maaltijd Soep
Keuken Aziatisch
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
8 koppen
Ingrediƫnten
Stemmen: 3
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Was de spaanse peper; haal de zaadjes eruit en snijd in reepjes
  3. Was de lenteuitjes en snij deze in ringen
  4. Was en snij de knolvenkel in gelijke niet al te grote stukken; bewaar wat van het venkelgroen
  5. Was de paksoi; haal het bladgroen eraf en snijd de nerf in gelijke stukken (zoals de venkel)
  6. Verhit de olijfolie in de grote pan.
  7. Fruit op een zacht vuurtje de knoflook en ui samen met de kerriepoeder totdat deze glazig is
  8. Voeg daarna de knolvenkel, de nerf van de paksoi toe, het lenteuitje en het pepertje toe. Laat dit 5 minuten mee bakken
  9. Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 5 minuten koken.
  10. Snij ondertussen het bladgroen van de paksoi in reepjes. Snij ook het venkelgroen fijn.
  11. Pers de halve sinasappel
  12. Voeg na 5 minuten het getrokken kippenvlees en de woknoedels toe en laat deze 3 tot 5 minuten meekoken
  13. Voeg na deze 3 tot 5 minuten de gesneden reepjes bladgroen en venkel toe en laat de soep nog 1 minuut doorkoken.
  14. Maak de soep op smaak met sinasappelsap, zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *