Melde Pesto

Geïnspireerd door Raymond’s recept elders op deze website van de Herenkeuken, gemaakt met Raapstelen, is dit daarop een variant met Melde. Melde staat volop op de akkers van onze boerderij. Het wordt ook wel aangeduid als een wilde groente of boeren spinazie. Dit recept is met welslagen beproefd op 20 juni ’20 op onze Herenboerderij tijdens de 1e “Caronaproof 5 uur’s Borrel ” naast de keet. Als hartige borrelhapje: Melde Pesto op een toastje! En op veler verzoek zie hier het recept. Zie ook het recept voor melde bitterballen.
Benodigdheden:

  • Staafmixer
  • Hoge mengbeker
  • (Elektrische) hakselaar
Melde
Recept Afdrukken
Melde Pesto
Geïnspireerd door Raymond’s recept elders op deze website van de Herenkeuken, gemaakt met Raapstelen, is dit daarop een variant met Melde.
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Prep Tijd 30 min
Porties
Ingrediënten
Prep Tijd 30 min
Porties
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Walnoten en Zonnebloempitten in elektrische hakselaar fijnmalen. Daarna licht roosteren. Sesamzaadjes apart roosteren.
  2. Melde goed wassen, fijnsnijden en in slacentrifuge drogen. Fijngesneden en drooggemaakte Melde met elektrische hakselaar in kleine porties pureren.
  3. Met staafmixer in hoge mengbeker alle ingrediënten gaan mengen tot een smeuïge massa ontstaat. (Bij grotere hoeveelheden is een hoge smalle aspergepan ook bruikbaar).
Notities

- Serveren op een toastje! - Voor langere houdbaarheid eventueel 2- 3 eetlepels olie extra toevoegen zodat pesto “onder olie” komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *