Quiche met kool en kaas

Getest tijdens de Herenboerenpicknick op 19 augustus!

Recept Afdrukken
Quiche met kool en kaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
stukken
Ingrediƫnten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
stukken
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Ontdooi de plakken bladerdeeg.
  3. Snijd de savooiekool in stukjes, blancheer deze en giet af.
  4. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, kook deze gedurende 5 minuten en giet af.
  5. Meng eieren en room in een kom met een garde en voeg peper, zout en karwijzaad toe.
  6. Snijd de feta en de gorgonzola in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.
  7. Vet een springvorm in en bekleed deze met bladerdeeg.
  8. Meng de kool en de kaas door het eier-roommengsel.
  9. Giet dit in de beklede vorm.
  10. Bak gedurende ongeveer 25 minuten.
  11. Laat daarna in de oven afkoelen.
  12. Bak voor het serveren eventueel nog 10 minuten op 180 graden om de korst weer knapperig te krijgen.
Notities

Voor een pittiger smaak kun je (een deel van) de feta vervangen door gorgonzola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *