Prep Tijd | 15 |
Kook Tijd | 15 |
Passieve Tijd | 5 |
Porties |
|
Ingrediënten
ingrediënten salade
- 200 gram quinoa zwart
- 4 bladeren savooiekool
- 2 rode appels
- 1 handje kiemgroenten
- 100 gram feta
ingrediënten dressing
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 0,5 limoen rasp en sap
- 2 theelepels Dijon mosterd
Ingrediënten
ingrediënten salade
ingrediënten dressing
|
Instructies
- Spoel de quinoa onder koud stromend water en doe deze daarna in een kleine pan met water
- Breng het geheel aan de kook en laat het daarna ca. 15 minuten zachtjes sudderen tot de quinoa gaar is
- Laat de quinoa afkoelen en voeg dan de dressing toe
- Spoel de koolbladeren goed af met water, snijd de nerf eruit, en hak de kool fijn. Houd je niet van rauwe kool, kook deze dan 2-3 minuten in kokend water
- Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd daarna de appels in kleine blokjes
- Meng alle ingrediënten met de quinoa door elkaar en leg tot slot de verbrokkelde feta erboven op.
Notities
Als je savooiekool niet lekker vindt, kun je natuurlijk ook spinazie gebruiken !