Rodekoolsoep

Ik weet niet goed of ik dit een geslaagd recept moet noemen, of dat ik het de categorie blunder moet toekennen. De soep smaakt prima…. maar niet echt naar rode kool. Misschien moet je hem gewoon een keer maken en zelf oordelen. Succes!

Recept Afdrukken
Rodekoolsoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de fijngehakte knoflook, de gesnipperde ui en de fijngesneden gember 1 minuut.
  2. Voeg de in dunne repen gesneden rodekool, het chilipoeder of chilivlokken, gemalen komijn en het citroensap toe.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 20 - 25 min zacht koken tot de kool gaar is.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer heel fijn.
  6. Serveer de soep met wat zure room en strooi er wat komijn over.
Notities

Het chilipoeder bepaalt hoe pittig deze soep gaat worden, ik denk dat we een beetje uitgeschoten zijn. Ook met het citroensap kun je naar je smaak wat variëren.

Bron: Kookclub C C P L

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *