Sabayon met aardbeien en citroenkletskop

Dit overheerlijke recept kost even wat moeite en wat oefening, maar man man man wat lekker

Recept Afdrukken
Sabayon met aardbeien en citroenkletskop
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Dessert
Keuken Frans
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Dessert
Keuken Frans
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Roer de slagroom, suiker, bloem met een garde glad
  3. Rasp de citroen. Alleen het geel, niet het wit. Voeg toe aan het beslag.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer het beslag met een paletmes of spatel zo dun mogelijk op het bakpapier uit.
  5. Bak in 7-10 minuten goudbruin. Deze tijd varieert nog al, dus in de gaten blijven houden!
  6. Haal bakplaat uit de oven, haal het bakpapier meteen uit de bakplaat en leg op een vlakke ondergrond (bv keukenblad). Na een minuut is de kletskop hard geworden, en kun je deze voorzichtig van het bakpapier halen.
  7. Breek ze in een aantal grote stukken.
  8. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes, doe ze in 4 mooi glazen.
  9. Zet een pannetje water op en neem een kom die hier boven op past. De kom mag het water niet raken. We gaan au bain marie verwarmen.
  10. Doe de drie eidooiers en het ei samen met de suiker en de Prosecco in de nog koude kom.
  11. Klop met een garde terwijl de inhoud langzaam opwarmt. Blijft continu kloppen. Eerst komt er schuim op het mengsel, maar na een tijdje begint het mengsel door de temperatuur langzaam te binden.
  12. Blijven kloppen, zelfs als je een lamme arm of hand krijgt 🙂 Desnoods even aflossen met een gewillig slachtoffer dat in de keuken rondloopt. Als je een stevige vla hebt, waar geen vloeibaar mengsel meer onderin ligt dan is het klaar. Niet verder verwarmen, want dan krijg je een omelet. Omdat de kom ook nog warmte afgeeft, kun je eventueel de kom in koud water weer laten afkoelen, terwijl je nog klopt om de warmte te verdelen.
  13. Get de lauwe vla over de aardbeien.
  14. Bestrooi de kletskop stukken met poedersuiker en leg deze op de glazen. Serveer samen met een glaasje Prosecco
  15. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *