Savooiekool

Recept Afdrukken
Savooiekool
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Snijd de kool fijn (bv reepjes van 0.5 cm breed en 3 cm lang) en was ze
  2. Zet de kool op met weinig kokend water en zout en laat ze in 20 -25 min gaar koken, af en toe even controleren of de kool al gaar is.
  3. Giet de kool af
  4. Voeg warme melk toe en ook de boter
  5. Breng de massa kort aan de kook
  6. Voeg onder goed roeren de bloem toe
  7. Laat de kool nog een paar minuten stoven
  8. Voeg de geraspte kaas toe en roer zodat de kaas in het papje smelt.
  9. Voeg nog wat nootmuskaat toe.
Notities

Bron: Het recept komt oorspronkelijk uit het "Kookboek N.C.B.", ik heb er zelf de kaas aan toegevoegd.

Eén gedachte over “Savooiekool

  • 24 juli 2020 om 19:40
    Permalink

    Ik houd van recepten met weinig ingrediënten en dit is een smakelijk, beetje machtig, groente-bijgerecht.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *