Tarte tatin

Een lekker en eenvoudig appeltaartje.

Recept Afdrukken
Tarte tatin
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Maaltijd Dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne schijfjes.
  3. Besprenkel de appels met citroensap.
  4. Doe de suiker in een kleine (ovenbestendige) koekenpan, doe het water erbij en los op.
  5. Breng de suikeroplossing aan de kook.
  6. Laat doorkoken tot de vloeistof ongeveer 160 graden Celsius bereikt en lichtbruin wordt.
  7. Doe de boter erbij en roer door.
  8. Doe de appels erbij en laat deze ongeveer 5 minuten meebakken.
  9. Bedek de inhoud van de pan met het bladerdeeg.
  10. Doe de pan in de oven en laat 18 tot 20 minuten bakken.
  11. Haal de pan uit de oven, laat even afkoelen en keer de tarte tatin op een bord.
Notities

Blijf erbij als de suiker staat te caramelliseren, want hij verbrandt snel.
Lekker met mascarpone met bruine suiker, of met een bol (al dan niet zelfgemaakt) vanilleijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *