Varkenshaas met kerrie koffie korst en saus van appelstroop en piccalilli

Wat koffie? Ja koffie, heeft een heerlijke aardse smaak en is een super combinatie met kerrie poeder. De zoetzure saus maakt dit gerechtje helemaal af.

Recept Afdrukken
Varkenshaas met kerrie koffie korst en saus van appelstroop en piccalilli
Heerlijke kruidenkorst met zoetzure saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties
Ingrediënten
Vlees
Saus
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties
Ingrediënten
Vlees
Saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
Vlees
  1. Meng de kerriepoeder en koffie en wrijf hier het vlees mee in voeg peper en zout naar smaak toe. Wikkel het vlees n u stevig in plasticfolie en laat tenminste een uur in de koelkast liggen.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bak de varkenshaas aan alle kanten ongeveer 3 minuten in wat olie.
  3. Zet de pan in de oven en bak het vlees in circa 25 minuten rose (50 graden kerntemperatuur).
Saus
  1. Smelt een klontje boter (10 gr) en een eetlepel olijfolie, fruit hierin zachtjes het sjalotje.
  2. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en fruit 30 seconden (laat niet bruin worden).
  3. Voeg de appelstroop en een scheutje water toe tot een vloeibare stroperige massa ontstaat. Laat enige tijd zachtjes doorkoken (eventueel wat water bijvoegen, niet te hoog vuur anders wordt de saus bitter).
  4. Voeg als de saus heeft doorgekookt de picallily toe en zet de saus van het vuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *