Venkelpasta

Een lekker snel recept, ook voor mensen die wat minder van venkel houden. Vrij vertaald naar Sylvia Witteman.

Recept Afdrukken
Venkelpasta
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Was en snijdt de venkel en snijdt in smalle repen. Was en snijdt de bleekselderij in stukjes van ongeveer een halve centimeter.
  2. Fruit de ui en knoflook aan in wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  3. Draai het vuur hoog en voeg het vlees van de worstjes toe dat je uit de darm gehaald heb. Bak het gehakt rul.
  4. Doe het venkelzaad in een vijzel en vijzel tot het fijn is. Voeg toe aan het ui-gehakt mengsel en roer goed door.
  5. Voeg de venkel en bleekselderij toe en roerbak een paar minuten tot de venkel glazig begint te zien.
  6. Voeg de tomaten uit blik en de tomatenpuree toe, draai het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten stoven tot de groenten zacht zijn. Als de saus te nat is kun je deze op het laatst in laten koken door het deksel van de pan te halen.
  7. Kook ondertussen de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng de saus op smaak met zout en peper en eventueel wat chilipeper uit de molen als je van wat meer pit houdt.
Notities

Serveer de pasta en saus naar smaak los van elkaar of lekker door elkaar heen. Serveer met een lekkere frisse salade en wat gerapste (parmezaanse) kaas.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *