Zoetzure groenten

Dit recept heeft nog het meeste weg van het Indonesische bijgerecht atjar tjampoer maar dan met iets meer Nederlandse ingrediënten 😉

Recept Afdrukken
Zoetzure groenten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Aziatisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Aziatisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Verwijder van de courgette de zaadlijsten en snij ze heel fijn.
  2. Snij ook de uien fijn (evt halve ringen) en doe ze samen met het zout, de courgette en koud water in een schaal. Roer goed door. Zet dit 3 uur in de koelkast onder af en toe omroeren.
  3. Giet daarna het vocht af en spoel alles goed af. Snij dan de paprika fijn.
  4. Giet de azijn in een pan en doe daar de groentes, kruiden en suiker bij. Laat dit minstens 2 minuten goed koken. Roer regelmatig om. Dan kun je het mengsel heet in schone potjes doen.
  5. Laat de potjes minstens nog een week staan om de smaak goed tot zijn recht te laten komen.
Notities

Je kunt de potjes uitkoken om ze goed schoon te krijgen maar een rondje in de vaatwasser werkt ook prima. Deze zoetzuur is lekker bij bami of nasi maar ook bij macaroni of zelfs de boerenkoolstamppot.

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *